Uygulayım bilimi

Teknolojinin kelime kökeni Yunancadan gelmektedir. Yunanca sanat ve bilmek sözcüklerinin bir araya gelmesi sonucunda teknoloji kelimesi ortaya çıkmıştır. Teknoloji insanların ihtiyaçlarının karşılanması için aletlerin yapılması, üretimin gerçekleşmesini sağlayan bilgi, teknik ve yetenekler bütünü olarak adlandırılmaktadır. Bilim günlük yaşama aktarılmış hali teknoloji olarak nitelendirilebilir.  Bilimi gelişim göstermesiyle birlikte yapılan çalışmalar sayesinde teknik yönden kaydedilen gelişmeler teknoloji olarak nitelendirilir. İnsanlığın ürettiği bilgi birikimi sayesinde bilim sürekli gelişerek var olur. Bilimin gelişmesi ve teknik bilgilerin artması sayesinde de teknolojik ürünler üretilir. Bilim ilerledikçe teknoloji de aynı oranda gelişir. 

Teknoloji insan hayatı için son derece önemli bir yer tutmaktadır. İnsanlığın var olma mücadelesi başladığından beri teknoloji de hayatın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. İnsanları hayatını kolaylaştırması, zamandan tasarruf edilmesini sağlaması nedeniyle teknoloji günlük yaşamın olmazsa olmaz, tamamlayıcı bir parçasıdır.  Akıllı ev sistemleri, mutfak gereçleri, toplu taşıma, otomobiller, akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar günlük hayatta insanların karşısına sürekli çıkan teknolojik ürünlerden bazılarıdır. Bu teknolojik ürünler sayesinde insanlar ilkellikten kurtularak daha çağdaş koşullarda hayatını devam ettirebilmektedir. Teknolojinin sunduğu avantajlar sayesinde insanlar yorulmadan günlük yaşamlarını sürdürür. 

Günlük yaşamı tamamen etkisi altına alan bir diğer teknolojik unsur ise internettir. İnternet sayesinde alışveriş yapma, bilgi edinme, eğitim alma, ödeme yapma, eğlenme, iletişim kurma gibi pek çok faaliyet kolaylıkla yerine getirilebilmektedir. İnternet kişilerde bağımlılık yaratacak kadar günlük hayata dahil olmuş durumdadır.  Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sahip olduğu teknolojik olanaklar ve üretebildiği teknolojik ürünler ile ölçülebilir. Teknoloji sayesinde üretim kolaylaşır, bayındırlık düzeyi artar, sanayileşme elde edilir. Ülkenin refah düzeyi yükselir. Pek çok teknolojik başarı beraberinde ekonomik başarıyı da getirmektedir. Ülkeler teknoloji satarak iktisadi olarak dışa olan bağımlılıktan kurtulabilir.

Cevap: Teknoloji

Diğer Sorular ve Cevaplar

Related posts